little white steps

little white steps

tiistai 19. elokuuta 2014

Tervetuloa takaisin terveellinen elämäntapa

Moikka

Hetki vierähtänyt edellisestä postauksesta. Perus arkea täällä on vietetty ja päivät on vierähtäneet hurahtamalla ohi. Viime viikolla oli joka päivälle jotain tekemistä, mikä on yleensäkin kiva asia. Pidän kotona olemisesta, mutta useampi päivä neljän seinän sisällä ja rupean tulemaan mökkihöperöksi :) Neljän seinän sisällä olo ei tarkoita etteikö käytäisi tytön kanssa puistossa päivisin. Kaipaan viikoittain sitä, että pääsen ns. ihmisten ilmoille. Ihan perus kauppareissu riittää tähän. Varsinkin jos pääsee vähän pyörii vaatekaupoissa samalla ;)

Viime viikolla rakas IPhoneni rupesi vetelee viimeisiään ja ei toiminut ollenkaan yhtenä päivänä. Jotain merkkejä hajoamisesta on puhelimeni antanut myös viime viikkoina. Äkkiä siirsin kaikki kuvat koneelle ja perjantaina suuntasin hakemaan uuden yksilön. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä;)

Olen ekan Applen koneen hommattuani jäänyt koukkuun merkin tuotteisiin niiden helpon käyttöjärjestelmän takia. Ja okei, myös ulkonäön :) Helppo oli siis päätös ostaa IPhone 5s.Aloitimme nyt Timin kanssa myös kuntoilun ja terveellisen elämän. Tai paremmin sanottuna yritämme palautua siihen elämäntapaan, joka meillä oli ennen kun tulin raskaaksi. Meidän yhteinen harrastus oli salilla käynti. Kävimme neljä kertaa viikossa pumppaamassa ja kyllä sitä olotilaa ja -muotoa kaipaa kovasti takaisin.

Tämä ensimmäinen vuosi lapsen kanssa on mennyt hurahtamalla ohi ja olemme kokeneet toistaiseksi vaikeaksi yhdistää entiset urheilutottumukset nykyiseen elämäntilanteeseen. Tiedän, että emme voi tehdä kaikkea niin kuin ennen. Meidän pitää vaan oppia luomaan uusi ¨rutiini¨. Tavoite on nyt aluksi käydä salilla pari kertaa viikossa, pari koti treeniä ja pari juoksu lenkkiä.

Minun tavoitteeni on saada pudotettua nämä vuoden aikana kertyneet kilot ja ne, jotka minulle jäi synnytyksestä. Eli seitsemän kiloa. Lopullinen tavoite on pidemmällä, mutta lähetään nyt asken kerrallaan. Tavoite tuon seitsemän kilon lähtemiseen on kihlajaispäivä (16.11), mutta parempi olisi tippua ennen sitä.  Ruoan suhteen en ole ollut mitenkään huonolla linjalla tämän vuoden aikana. Ehkä joskus. Lähinnä ongelma on ollut makeat herkut. Leipomisesta innostuminenkaan ei kauheasti ole auttanut tilannetta :) Nyt herkkupäivä sallitaan kerran viikossa ja silloinkin kohtuudella. Pepsi Max on myös minulta pannassa. Ei minkään kaloreiden takia vaan lisäaineiden. Vettä olen aina juonut paljon ja nyt juon yksinomaan vettä ja pari kahvia päivässä.

Tilasimme Timin kanssa myös Fitnesstukusta paketit heti alkuun. Minä tilasin vanhan tutun Dietmix-palautusjuoman sali- ja kotitreenien jälkeen nautittavaksi. Olen myös aikaisemmin syönyt Leaderin vahvaa CLA:ta ja vihreä tee-kapseleita ja ne tuntuivat toimivan kohdallani sillon, siksi luotan niihin  myös nyt. Tilasin myös Magnesiumia auttamaan palautuksessa. Näillä lähdetään sen terveellisen ja proteeni pitoisen ruoan lisäksi, joka tällä hetkellä koostuu:

Aamupala: Puuroa ja marjoja/verigreppi
Välipala: Rahka
Päivällinen: Salaattia ja jotain lihaa
Iltapala: Rahka ja yksi ruisleipä

Ongelma tässä on, että minulta puuttuu lounas kokonaan! Ja tiedän, laihduttajan tulee syödä kaikki viisi pientä ateriaa. En vain ole koskaan osannut syödä kahta lämmintä ateriaa päivässä. Yritän kyllä sen nyt opetella niin aineenvaihdunta lähtee varmaan paremmin toimimaan. Toinen ongelma on tuo leipä, josta pitäisi luopua kokonaan. Varsinkin nyt tämän vuoden aikana leipä on ollut monesti niin välipala kun myös iltapala. Ja ei välttämättä edes mikään ruisleipä  vaan se tavallinen vaalea. Ei ihme, että on kertynyt lisää... No niistä on helppo luopua, ainakin toivottavasti.
 

Yksi syy. miksi emme ole omasta mielestämme saaneet aikaseksi aloittaa terveellistä elämäntapaa uudestaan on ollut väsymys. Useat lapsiperheet tietää, että vauva vuosi voi olla raskas yö heräämisten ja muidenkin tilanteiden takia. Meillä on tilanne vieläkin se, että kerran yössä tyttö herää maidolle. Tarkoitus on nyt lähiaikoina pitää unikoulu loppuun ja luopua tästä, koska ei hän tätä tarvitse. Se on ennemminkin tapa. Leona kuitenkin syö viisi ateriaa päivässä ja sen lisäksi juo maitoa 4-5 kertaa päivässä. Muuten Leona on ollut todella helppo ja ihana lapsi :)

Toinen syy on väsymykseen niin sanottu tottuminen. Varsinkin keväällä minulla oli vaihe, että olin aivan poikki. Päivät koostuivat vaan Leonan tarpeiden täyttämisestä ja unohdin täysin itseni ja oman jaksamiseni. Liikunnan puute vaan lisäsi väsymystä. Tästä lähtee helposti ketjureaktio. Tämän olen tiedostanut koko ajan ja tuo ahistava väsymys  meni nopeasti ohi. Toki edelleen on päiviä, millon tuntuu ettei jaksa tehdä mitään. Varsinkin jos vettä sataa ja ei voi lähteä edes puistoon konttaavan lapsen kanssa.

Onneksi minulla on ihana mies, joka antaa minulle aina kun haluan mahdollisuuden lähteä liikkumaan. Hieman silti kaipaan sitä yhdessä salilla käyntiä, jolloin kumpikin tsemppasi toista. Silloin tuntui, että jaksoi tehdä aina pari toistoa enemmän kun yksin olisi jaksanut. Viikonloppuisin voimme joskus viedä Leonan pariksi tunniksi hoitoon niin pääsemme välillä yhdessä :)


Viime viikolla teimme myös yhtä herkku ruokaani. Kanasalaattia turkkilasella jugurtilla. Ystäväni teki tätä minulle keväällä ja ihastuin turkkilaisen jugurtin makuun kanan kanssa. Huomenna on samainen ystäväni tulossa kyläilemään tyttönsä kanssa sekä eräs toinen ystäväni ja lounaaksi he tulevat saamaan tätä herkkua hieman eri muodossa :)
Ja hei mä tuun siis syömään lounasta huomenna, wuhuu... :)

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3