little white steps

little white steps

perjantai 24. lokakuuta 2014

Ruokailu taaperoikäisen kanssa

Moikka

On jännä mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän kiinnostaa kokkailu ja syöminen. Muistan kun nuorempana porukat puhui eri ruoista ja mitä seuraavaksi tekisivät ajattelin, että ovatpa tylsiä ja minusta ei ainakaan tule sellaista. No, nyt kymmenen vuotta myöhemmin miten kävikään... :)
Ruokailu ja uudet ruokareseptit ovat vaan erittäin kiinnostava aihe ja on todella kiva koittaa uusia reseptejä.

Tällä hetkellä on hieman hankalaa keksiä ruokaa, joka sopii niin taaperollekin kun laihduttajalle. Tai ei nyt hankalaa, mutta olen huomannut potevani syysmasennusta ruokien kanssa. Jostain syystä meillä syödään suhteellisen usein samaa ja yritetään tehdä annoksia, jotka kestäisivät pari päivää ettei koko ajan tarvitse olla tekemässä. Leonan ruvettua syömään samaa ruokaa meidän kanssa siinä yhden vuoden tienoilla helpotti se suuresti ruoanlaitto savottaa, mutta aloitti se uuden taistelun syömisen kanssa.

Leona on ollut todella huono syömään ja suhteellisen nirso. Olen tehnyt paljon erilaisia ruokia meille, joista olen ollut varma, että kelpaa hänellekin, mutta ei. Tämän takia olemme jääneet jumiin tiettyihin eväisiin, jotta saadaan tyttökin syömään. Olen halunnut alusta asti tehdä hänelle itse ja mahdollisimman monipuolista ruokaa. Kohtuu hyvin hän syökin niitä tuttuja eväitä, mutta aina kun innostun koittamaan jotain uutta on ruokailu aika taistelua. Turhautumista siis ilmassa!

Itse olen aina pitänyt mausteisesta ruoasta ja keväällä iski innostus Thaimaalaista ruokaa kohtaa, kiitos ystäväni. Tällä viikolla tein sitten pitkästä aikaa kyseistä ruokaa, mutta miedommilla mausteilla. Itselle kyllä maistui, mutta ei Leonalle. Söi hän aluksi, mutta ei mennyt kovin kauaa kun rupesi kanan palaset lentelemään ympäri keittiötä... Ihanaa...

No toivotaan, että tämä ruokailukin helpottaa ajan kanssa vai tuleeko hän aina olemaan nirso ruokailija? Itse olin lapsena todella nirso eli ei se omena kauaksi puusta ole pudonnut.

 Tarjolla oli Kanaa thaimaalaisittain:

Kanafilettä paloina
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Sipulia
Valkosipulia
Keräkaalia
Riisinuudelia
Soijaa
Oliviöljyä
Seesamiöljyä

 Normaalisti olen lisännyt joukkoon tuoretta chiliä ja ajoittain inkivääriä sekä muitakin mausteita enemmän. Seuraavaksi lisään joukkoon kookosmaitoa, saa nähdä kelpaako sillon Leonalle.
Nam, nam, nam

Sellaista syöminen meillä. Aamu- ja iltapuuro maistuu hyvin, ainakin toistaseksi, sekä välipalalla tarjoiltava jugurtti, rahka, hedelmä yms. Taistelut ovatkin lähinnä lounas ja päivällinen kun tarjolla on äidin tekemää ruokaa ;) Voiko tästä siis päätellä jotain?

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3