little white steps

little white steps

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ensimmäinen uhma ja kävely harjoituksia

Moikka

Olipas mukava viikonloppu kaveri porukassa. Harvoin tulee enää lähettyä  viihteelle eikä kyllä kauheasti tee edes mieli. Silloin tällöin se tekee kuitenkin tosi hyvää, vaikka siitä toipumiseen meneekin muutama päivä ;)

Tälläkin kertaa oli juhliin panostettu oikein todenteolla. Kyseessä oli minun ensimmäiset rapujuhlat, joissa oli rapujen lisäksi tarjolla vaikka mitä herkkuja. Kaiken kruunasi pihasauna ja palju, jossa oli mukava lämmitellä porukan kesken kylmänä syyspäivänä.


Paita: Pdl ss-14 // Housut: Pdl ss-14

 Pikku likka oli yötä kummitädin ja -sedän luona ja tietysti serkkupoikien ja voi että toinen oli nauttinut huomiosta mitä sai osakseen. Serkkupojat ovat jo sen verran vanhempia, että osaavat huomioida Leonan pienenä ja jaksavat opettaen leikkiä hänen kanssaan. Olivat serkut kuulemma auttaneet myös vaipan vaihdossa ja pukemisessa. Oli suloinen näky, kun tokaluokkalainen poika vaihtoi vaippaa ja yritti epätoivoisesti saada tytön pysymään paikoillaan :)

Kiltti tyttö oli Leona ollut hoidossa ja onhan hän sitä kotonakin suuremmaksi osaksi, mutta pikkuhiljaa on omaa uhmakkuuta hiipinyt esiin. Enää ei totella isiä ja äitiä ihan samalla tavalla kun muutama kuukausi sitten. Varsinkin kielletty olohuoneen pöytä on nyt se isoin juttu ja vaikka kuinka kiellät, sinne noustaan jatkuvasti. Jos yritän olla huomaamatta, alkaa hän huutelee, että ¨-hei täällä mä oon, ettekö huomaa, hahahahahha...¨

Eihän se pöytä korkea ole, mutta ei se nyt ole neidin paikka. No jospa tuo innostus hiipuisi nopeasti (tuskimpa).


Juhannuksena Leona nousi tukea vastaan seisomaan ensimmäisen kerran ja paljon on askeleita jo otettu ja harjoiteltu seisomaan nousua, mutta nyt viikonloppuna noustiin ensimmäisen kerran ilman tukea seisomaan. Toinen oli itsekin niin ylpeä itsestään saati sitten äiti :)

Kävelyä harjoitellaan jatkuvasti ja melko pitkiä matkoja jo kävelläänkin, muttaa Leona on todella varovainen ja jos hiemankin huojuttaa pyllähtää hän alas. Luultavasti varovaisuuteen vaikuttaa tämä ikä, sillä onhan Leona jo 14 kuukautta. Hän osaa jo varoa ja tiedostaa ympäristönsä hienosti. Aikaisemmin kävelemään lähteneillä saattaa olla niin kiire ja eivät vielä osaa varoa, niin tulee enemmän niitä vahinkojakin. Varmasti on meilläkin monia kuhmuja tiedossa, mutta äitiä ei haittaa yhtään, että meillä opetellaan vasta nyt kävelemään...
Huivi setti: Pdl aw-14

Innokkaana tyttö pukee omia vaatteitaan, lähinnä pipoja ja huiveja, päälleen pihalta tultua ja onhan sitä itseään ihasteltava aina sieltä peilistä :) Tuo pipo/huivi setti on kyllä todella suloinen hänellä.

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3