little white steps

little white steps

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivän tunnelmia

Moikka

Hetki on vierähtänyt edellisestä postauksestani. Täällä ollaan oltu flunssan kourissa, niin minä kun Leonakin. Flunssa on siitä pirullinen tauti, kun se onnistuu viemään voimat pois totaalisesti ja kestää useita päiviä ellei jopa viikon kun olo on normaali. Sairastaminenkaan ei ole hauskaa pienen lapsen kanssa. Ensinnäkin on inhoittavaa kun oma pieni on sairas ja toisekseen ei itse pysty lepäämään, kun sen pienen potilaan duracell-paristot toimii ihan yhtä hyvin kun terveenäkin...
Oma olo rupeaa olemaan parempaan päin ja toivonkin, että ensi viikolla pääsee jälleen urheilun pariin.

Tuntuu, että pystyi enemmän 'auttamaan' Leonaa, kun hän vauvana oli flunssassa kun nyt taaperoiässä. Ei tule kuuloonkaan, että antaisi imeä sillä nenä Fridalla. Hirveä huuto vaan seurauksena ja pää ja koko lapsi kääntyy joka suuntaan, ettei siitä mitään tule. Tämän takia on niin hyödytön olo se vuotavan nenän kanssa. Pelkään vaan, että seuraksena on korvatulehdus jos sitä nenää ei saa yhtään tyhjennettyä.

Flunssasta huolimatta tänään ollaan juhlittu meidän tärkeää ja ihanaa isiä <3 Sekä ukkia.
Aamulla syötiin herkullinen aamupala yhdessä ja lahjottiin meidän isiä. Iltapäivällä suunnattiin kahvittelemaan minun isäni luokse. Herkuttelua on tämä päivä ollut pullollaan, sillä siskoni oli leiponut kakun ja minä leivoin kaura-brownieksia. Herkullisen ohjeen nappasin Kinuskikissan sivuilta.


Oli yllättäen todella hyvää varsinkin tarjoiltuna vanilja jäätelön kanssa. Todella helppo oli myös valmistaa. Kaloreita varmasti löytyy, mutta niinhän kaikesta hyvästä tuntuu löytyvän ;)

Kaura-Brownie:

 

Brownie-taikina:
175 g voita
120 g tummaa suklaata
2 ¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja

 Kaurakuorrute:
125 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3 ½ dl kaurahiutaleita
  • Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. 
  • Lisää kuuman voin joukkoon suklaa palat
  • Sekota muut ainekset yksitellen sulaan voi-suklaa seokseen
  • Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen
  • Esipaista 200 asteessa 15 minuuttia
  • Valmista paiston aikana kaura seos. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon muut ainekset yksitellen
  • Levitä kauraseos pohjan päälle ja jatka paistamista 8-10 minuuttia




Minun rakkaat ja miten tuosta tytöstä onkin kasvanut jo noin iso. Vastahan se oli pienen pieni...



Tulevalla viikolla olisi tiedossa taas herkuttelua ruoan suhteen. Perjantaina mennään mamma porukalla ravintolaan syömään ja viettämään laatuaikaa ilman lapsia. Lauantaina olisi tiedossa Timin ja minun ensimmäinen kihlajaispäivä ja viisivuotis juhlapäivä, joten ravintolaan suuntaamme myös. Nam nam, näen silmissäni jo sen punkkulasillisen :)

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3