little white steps

little white steps

torstai 7. elokuuta 2014

Herkkuja herkkuja

Moikka

Seuraavana olisi vuorossa ne herkut eli synttäritarjoilut. Makeiden herkkujen leipominen on aina ollut enemmän minun juttuni ja tykkään kokeilla aina uusia juttuja. Toki joukosta löytyy aina tietyt varmat herkut, kuten suklaa cup caket :) Makeiden osalta tarjoilut olin päättänyt jo aikaa sitten tai osan niistä. Olin jo heti Leonan syntymän jälkeen päättänyt, että teen Cake Popseja. Ihan vaan sen takia kun ne on niin kauniita ja käy hyvin pienen tytön juhliin. No aivan niin kauniita ei omistani tullut, mutta herkullisia olivat :) Vuoden aikana varmistui muut makeat herkut joihin olin törmännyt eri blogeja seuraamalla. Varsinkin Whoppiekset on ollut suurta herkkua meillä ja olen tehnyt niitä muutaman kerran eri tilaisuuksiin eri täytteillä.

Suolaisten tarjottavien kanssa pähkäilin viimeiseen viikkoon asti. En siksi, että ne olisi jotenkin hankalia tehdä, vaan siksi etten vaan tiennyt mitä haluan. Sen verran tiesin, että pitäisi olla kesäisen raikasta eli ei liian tuhtia. Tiedä siis kuinka hyvin se tavoite toteutui...

Tarjolla oli aluksi palvikinkku salaatti hunajamelonilla ja oliiviöljy-yrtti kastikkeella. Aluksi epäilin kuinka hyvin ne toimisivat yhdessä, mutta hyvin toimi. Niin hyvin, että salaatti loppu kesken eikä viimeiset vieraat saaneet sitä. Sori Laura ja Juho...
Tein patonkien päälle kaksi eri täytettä. Tzazikin ja Bruchetta täytteen. Omaan makuun toimi paremmin bruchetta, mutta mä olenkin aina ollut tomaatin suurin ystävä ;)
Lisäksi oli vielä Timin veljen tekemiä jauhelliha-paprika pasteijoita. Herkkuja oli.







Pääkakku kulki nimellä Prinsessa kakku :) Ohjeen tähän olin napannut Kinuskikissan sivuilta, niin pohjan kun täytteenkin. Pohjana oli perus sokerikakku pohja, joka löytyy täältä ja mansikka täyte, joka löytyy täältä. Kuorrutteeksi halusin ehdottomasti testata sokeri kuorrutetta, koska olin nähnyt niin paljon samantyylisiä kakkuja, että halusin ehdottomasti tehdä sellaisen. Enkä mitään perinteistä mansikka päällistä, vaikka se hyvää onkin.

Mä oon luonteeltani vähän sellanen, että kun jotain päätän tehdä niin teen heti enkä odottele. Toki osaan kyllä käyttää maalaisjärkeä, mutta koomisesti tää mun sokeri kuorrute lähti luonnistuu. Ensin tuskaisesti sain kaulittua kakun kokoon nähden liian pienen määrän massaa oikean kokoiseksi. Sitten tajusin, että hemmetti sen alle piti laittaa leivinpaperi. No revitään massa pöydästä ja laitetaan hetkeksi kylmään hieman kovettumaan. Tällön oli se noin 30 astetta lämpöö sisällä. Ja hetken päästä eikun uusiksi ja kohtuu hyvin sain kaulittua pyöreän siitä. Leikkasin sen vaan hieman liian lyhyeksi kakun päällä. Ehkä minun operaatiota hieman stressasi anoppi, joka seurasi aivan vierestä puuhiani.
Söpö siitä kuitenkin tuli vaaleanpunaisineen perhosineen <3

Toisena kakkuna toimi kesäinen marenki kakku, joka on myös lainattu Kinuskikissalta eli täältä. Hieman helpommalla marenki kaavalla kylläkin. Omassani oli vaan kananmunan valkuaista, sokeria ja vaniljasokeria. Tämä on yksinkertainen, mutta todella herkullinen.












Cake Pops:

  • Paketti minttu dominoita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2rkl tomusokeria
Aluksi murennetaan keksit ja sekoitetaan murun joukkoon tuorejuusto. Sitten jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen pyöritellään halutun kokoisia palloja  ja taas kovettumaan jääkaappiin. Sitten suklaan sulatus vesihauteessa ja pallojen kuorrutus ja koristelu. Tämän jälkeen vaan jääkaappiin kovettumaan ja valmiita ovat :) Tälläisiä helpompia versioita olen tehnyt monesti. Jos haluaa tehdä tikkareita kannattaa tikun päähän laittaa sulaa suklaata ja laittaa hetkeksi pakkaseen, jotta tikku pysyisi paremmin paikoillaan. Tämän jälkeen kuorrutus, koristelu ja jääkaapiin.  Tikkarit täytyy vaan saada pystyyn  ja eivät saisi osua toisiinsa. Tähän auttaa sokerilla täytetty astia.

Cup caket olen nyt muutaman kerran tehnyt Kultahipun Evelinan ohjeella, vaikka resepsejä olen kokeillut vuosien mittaan vaikka mitä. Nämä kuorrutuksineen ovat todella hyviä :) Ohje löytyy täältä.

Whoppiekset eivät ulkoisesti onnistuneet ihan täydellisesti. Näyttävät ainakin oma tekemiltä ;)
 

  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • ½dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1dl mantelijauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 3/4dl maitoa 

Täyte:


  • 200g mascarponea
  • 1½dl jäisiä mansikoita
  • ½dl fariinisokeria
  • 1tl vaniljasokeria


Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

 Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pieniä nokareita (n.40kpl, siis TODELLA pieniä nokareita! omista muka pienistä tuli vain parisenkymmentä..) pellille. Jätä hyvin leviämisvaraa.

 Paista 175c n. 10-12min. Jäähdytä.

 Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä whoopiesit. Anna mehevöityä noin ½h jääkaapissa ennen tarjoilua tai pakasta valmiit leivonnaiset odottamaan juhlia.


Sellaisia herkkuja :)

Terhi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3